« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Dags att ladda ned en musikal?

Nu kan man ladda ned och hyra en filmad musikal från Broadway i New York.

Broadway Online är ett företag som specialiserat sig på att filma musikal- och teaterföreställningar från Broadway. Dessa distribuerar man sedan vidare på olika sätt via DVD, television med mera. Det senaste är att man kan ladda ned föreställningar via Internet i formatet DivX. För priset 5,95 dollar (drygt 60 kronor) kan man titta på en föreställning i fem dar. Vid starten finns det två musikaler att hyra "Jekyll and Hyde: The Musical" och "Smokey Joe's Cafe". David Hasselhoff (Baywatch) spelar huvudrollen i "Jekyll and Hyde. Det är en mycket bra musikal som vunnit en rad priser. Musikalen kan också köpas på DVD bland annat från Amazon.

DivX är filmens MP3 online

DivX tekniken har spridit sig fortare än vad MP3 gjorde vid motvarande tidpunkt av sin utveckling. DivX har redan ha drygt 10 miljoner användare. DivX ger bättre bild och ljud än ett VHS-band. En stor fördel med DivX, förutom god ljud- och bildkvalitet, är den kraftiga kompressionen. En DivX-film får ofta plats på en på en CD (650 MB). DivX-filmerna kan enkelt kopieras och spelas upp med Windows Mediaplayer. Man behöver bara ladda in ett litet gratis tillägg som fås via Internet.

Ett stort hinder för spridning av filmer online är den långa tid som går åt för att ladda ned dem. Trots att de är kraftigt komprimerade kan det ta flera timmar med bredband. Broadway Online använder en speciell teknik så att man kan börja titta även när nedladdningen pågår.

Intresserad av Internet? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Youtube fylls med gratis långfilmer
Sopcast gratis fotboll är gott?
Viaplay fotboll i din PC-dator och TV.
Viaplay: Sport, filmer, tv i din mobil, PC och TV
Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?
Bredbandsbolaget ger support i snigelfart
Wordpress, Drupal eller Joomla gratis CMS för sajten?
Mobilt bredband värt att satsa på?
Bredbandsbolaget har problem med ADSL och telefoni
Ipredator
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy