« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Apple: Betala om du vill se SW-trailer

Apple, Lucasfilm och Fox Film säger sig inte klara av att distribuera ynkliga trailers på drygt 10 MB online.I maj år 2002 beräknas Star Wars Episode 2 från 20th Century Fox ha premiär. Regissör är som för de tidigare delarna i serien George Lucas. Trailern med namnet Breathing som nu finns att ladda ned är en så kallad Teaser trailer. Det betyder att det är en skissartad trailer som skall ge en försmak av filmen. Utförligare trailers kommer att följa senare.

Men många som försökte se trailern med gratisprogrammet Quicktime från Apple blev besvikna. Apple har nämligen nyligen infört en begränsning i Quicktime. Man kan inte längre se trailers med högsta upplösningen. Apple vill nu att man skall uppgradera gratisversionen av Quicktime till Quicktime Pro för 30 dollar (omkring 400 kronor inklusive moms).

Så här förklarar sig Starwars.com som är en del av regissören George Lucas affärsimperium:
"Apple, our long-time video partner and premiere movie trailer provider on the web, recently began this practice with new trailers hosted at its popular movie trailer site. The increasing bandwidth expense involved with the larger files and the growing number of broadband internet users, combined with the technological benefits of QuickTime Pro prompted this new practice."

I korthet Apple, Lucas Arts och Fox Film påstår sig inte med gemensamma krafter klara av att distribuera ynkliga trailers på drygt 10 MB (12,1 MB) online. Detta är naturligtvis struntprat när massor av piratfilmer som är flera GB stora väller ut genom fildelningssystem som FastTrack.

Givetvis är inte bandvidden problemet då fans över hela världen slåss om att få sprida trailern. Det hade inte varit något problem att sätta upp fler distributions-siter om nu Apple.com är överbelastad.

Trailern till exempelvis Sagan om Ringen som var både större och längre laddades ner miljontals gånger utan problem men där försökte inte heller filmbolaget få monopol på spridningen på samma sätt.

Sanningen är självklart den att Apple, Lucasfilm och Fox Film vill ta betalt för att man skall se deras reklam. Inte ens det förkättrade imperiet Microsoft har kommit på en sådan tokig idé förut. Det är tragiskt att företag som dessa till sista droppen skall mjölka det som går från de lojala Star Wars-fansen.


Trailern för nedladdning

Intresserad av Internet? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Youtube fylls med gratis långfilmer
Sopcast gratis fotboll är gott?
Viaplay fotboll i din PC-dator och TV.
Viaplay: Sport, filmer, tv i din mobil, PC och TV
Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?
Bredbandsbolaget ger support i snigelfart
Wordpress, Drupal eller Joomla gratis CMS för sajten?
Mobilt bredband värt att satsa på?
Bredbandsbolaget har problem med ADSL och telefoni
Ipredator
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy