« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

XP: Kopieringsskyddet knäckt

Det finns crack online för operativsystemet Windows XP.Cracket på 4 KB har hittats via den populäraste fildelningstjänsten Morpheus och på Warez siter i Asien (ZDNet). Om man använder cracket måste man inte registrera Windows XP hos Microsoft. Det är annars nödvändigt för att förhindra att XP stoppar efter en viss tid. Med hjälp av cracket kan man installera samma CD-version av Windows XP på många datorer.

Window XP är stabilare och innehåller många finesser jämfört med föregångarna Windows98/Me. Tyvärr har dock Microsoft infört en klar försämring också. Windows XP är försedd med ett kopieringsskydd som kräver Product Activation (PA). PA innebär att XP måste registreras. Microsoft vill med kopieringsskyddet vilja hindra piratkopiering. Men många tycker att Microsoft är extremt giriga. De anser att skyddet orättvist drabbar den som installerar XP på extradatorer och reservdatorer i hemmen med liten användning.

Kopieringskyddet innebär en viss risk för plötsliga datorstopp när man uppgraderar. Det bäddar dessutom för virusangrepp enligt många bedömare. Därför kan normalversionerna av Windows XP vara olämpliga för tillämpningar med höga krav på säker tillgänglighet. Organisationer och företag som köper flera licenser på en gång kan köpa Windows XP utan kopieringsskydd. De slipper därmed en del framtida potentiella problem orsakade av kopieringsskyddet.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy