« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Windows XP: Stabilt, dyrt och sårbart?

Det innehåller många finesser. Men det nya kopieringsskyddet är negativt.


Den stora lanseringen av Windows XP sker den 25 oktober. Samtidigt kommer man at kunna köpa Windows XP i paket. Det är höga priser som Microsoft vill ha för de olika versionerna av Windows XP. Det är därför bättre att vänta gå över till XP i samband med att man köper en ny dator. Då kommer normalt XP att ingå i köpet av datorn till ett förmånligt pris.

Windows XP är stabilare och innehåller många finesser jämfört med föregångarna Windows98/Me. Tyvärr har dock Microsoft infört en klar försämring också. Windows XP är försedd med ett kopieringsskydd. Kopieringskyddet innebär en viss risk för plötsliga datorstopp när man uppgraderar. Det bäddar också för förödande virusangrepp enligt många bedömare. Därför är inte normalversionerna av Windows XP lämpliga för tillämpningar med höga krav på säker tillgänglighet. Större organisationer och företag kan köpa Windows XP utan kopieringsskydd och därmed slippa risken för att maskinerna slås ut.

Priserna (inklusive moms) är omkring 1300 kronor för en uppgradering till hemversionen från Windows 98/Me och Windows 2000. En fullständig hemversionen väntas hamna på omkring 2700 kronor inklusive moms. För en uppgradering till Windows XP Professional blir priserna omkring 2700 kronor. Den fulla versionen av Windows XP Professional kostar omkring 4100 kronor inklusive moms.

Windows XP är Microsofts nya operativsystem som ersätter Windows 2000 och Window Me. Den 24 augusti skickade Microsoft iväg Window XP för tillverkning. Mottagare var de stora PC-tillverkarna som säljer färdiga datorer med Windows XP inlagt. Dell, Gateway, Compaq, Hewlett Packard, IBM med flera började sälja nya PC med Windows XP i USA redan den 24 september.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy