« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Studio PCTV-USB

Recension av Studio PCTV-USB från Pinnacle
Utvecklingen på grafikkort har gått med stormsteg de senaste åren men TV-korten har inte utvecklats i samma takt. Det har länge funnits möjlighet att se på TV med din dator men de lösningar som funnits har ofta varit relativt dyra och framförallt klumpiga att använda. Men nu får de gamla traditionella instickskorten konkurrens av en ny generation TV-”kort”, de nya TV-anslutningarna som kopplas till USB-porten. Vi har valt att titta närmare på Studio PCTV USB från Pinnacle Systems.

Installation på minuten!
Den stora fördelen med att använda USB-porten är den minimala installationstiden. Installationen är mycket enkel och förutsatt att du har allt du behöver. I manualen och på kartongen finns det dessutom tydliga instruktioner och bilder som visar hur man gör. Strömförsörjningen sker via USB-porten så den sladden slipper man. Det enda man gör är att koppla in USB-sladden, TV-kabeln och ljudkabel till datorns ljudkort. Detta bör tilltala de användare som känner sig osäkra på att öppna datorn. Man riskerar inga problem med garantier.

Installation av programvaran från CD är också enkel. Du är igång och kan se på TV på endast ett par minuter. PCTV USB har en effektiv funtion för att hitta alla de kanaler som man tillgång till. Programmering och finjustering av kanaler är funktionell och enkel. Val av kanal, ljudvolym med mera är mycket lätt att göra.

Det fina med PCTV USB är att du inte är låst att se på TV i fullskärm, du kan om du vill minska till ett litet fönster som du lägger överst på din desktop. Du kan då se på TV medan du sitter på Internet eller arbetar på datorn. Effektiviteten på ditt arbete kanske inte blir den bästa men roligt är det! Är du orolig för den aspekten kan du gör bilden till en ikon. Om det händer något på TV går det snabbt att kolla.

Digital videobandspelare
En annan bra funktion i PCTV USB är den digitala ”videobandspelaren” – Digital VCR. Med Digital VCR kan du spara program eller filmer på TV till din hårddisk. Den fungerar precis som en vanlig video fast istället för band använder du ditt hårddiskutrymme. Filerna som sparas är i MPEG format (AVI eller RealVideo om du så vill) så de kan spelas upp på vilken PC som helst. Detta är perfekt om du sitter på en snabb uppkoppling och vill skicka något inslag från TV till din kompis. Starta bara Digital VCR, spara filen på hårddisken och skicka iväg den! Enklare kan det inte bli. Det finns många fler tillämpningsområden, du kan t.ex. spara filmer, musikvideos eller om du känner för att vara seriös göra presentationer. Det går även att på ett enkelt sätt ta ”snapshots” från TV-bilden och spara som individuella bilder på hårddisken.

FM Stereo Radio
Kommer du ihåg ”radiokorten” som var vanliga för ett tag sen som gjorde att du kunde lyssna på radio på din PC? Detta är ytterligare en bra funktion som är inkluderad i PCTV USB. FM Stereo Radio är nämligen inbyggt så du kan lyssna på radio medan du arbetar med annat på datorn. PCTV USB har också i detta avseende en effektiv funktion för att hitta alla kanaler som man tillgång till. Val av kanal, ljudvolym med mera är lätt att göra.

PCTV USB rekommenderas
Nu tänker du att detta låter för bra för att vara sant. Visst måste det finnas något att anmärka på? Vi märkte att det inbyggda TV-kort vi jämförde med hade lite bättre bild. Men PCTV USB innehåller mera funktioner och rekommenderas varmt.


Andreas OlssonOmdöme:
Lätt och roligt att använda, många funktioner samt prisvärt.

Betyg: 4 av 5

Hårdvarukrav: Pentium 200 med USB-port, Win98
Testdator: Pentium III 500, 128Mb RAM
Typ: Modul för att se på TV via USB-porten
Releasedatum: ute nu
Pris: ca 1395:- ink. moms
Tillverkare: Pinnacle Distributör: Ekab / Computer 2000
Web: http://www.pinnaclesys.com/Studio/PCTV-USB/

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy