« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Intel: 20GHz om 6 år

Intel annonserade den 8 oktober att man utvecklat en ny teknik för att producera mikroprocessorer.
Intel annonserade den 8 oktober att man utvecklat en ny teknik för att producera mikroprocessorer (PC World). Man behöver inte längre använda speciella bollformade förbindelser mellan mikroprocessorns kärna och materialet den packas i. Med den nya tillverkningstekniken (bumpless build-up layer, BBUL) kan man placera kärnan direkt i förpackningsmaterialet. Därigenom kan man klara sig med bara fyra skikt jämfört med tidigare sju. Mikroprocessorna kan göras mindre och de blir billigare att tillverka. De kan optimeras för mycket högre hastighet alternativt lägre strömförbrukning. Om sex år blir det möjligt att tillverka processorer med 1 miljard transistorer och en klockhastighet på 20GHz.

Intel annonserade den 10 juni att man i sitt forskningslab Hillsboro (Oregon, USA) utvecklat och tillverkat transistorer på 0,02 micron. Det är en annan ny teknik som Intel kan använda sig för att tillverka framtida processorer.

Dagens Pentium 4 processorer på 2,0 GHz har omkring 42 miljoner transistorer. Under slutet av året väntas en ny modell av Pentium 4 på 2,2GHz. Den modellen kommer att tillverkas med transistorer på 0,13 mikrometer mot nuvarande 0,17 mikrometer. I början av nästa år väntas Pentium 4 på 2,4 GHz.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy