« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Världens minsta MP3-CD spelare

Philips släpper nu i november MP3-CD spelaren eXpanium™ EXP 401. Spelaren är i fickformat genom att den använder sig av mini-CD med en diameter på 8 cm.Enligt Philips är eXpanium™ EXP 401 världens minsta MP3-CD spelare. MP3-spelare baserade på mini-CD är dock något som många företag har på gång.

EXP 401 drivs av endast ett AA batteri och är utrustad med Magic™ ESP (Electronic Skip Protection) som ger en 100 sekunders musikbuffer för MP3-CD filer vid en kompression på 128 kbps. 2-stegs Dynamic Bass Boost ger en kraftig och distorsionsfri bas oavsett vid vilken volym man spelar. EXP 401 har snabb låtnavigering med lättavläst display som visar album- och låtnummer. Den kan programmeras på olika sätt för upp till 50 låtar. Priset väntas ligga på lite höga 2500 kronor inklusive moms. Här kan man vänta att det snart kommer konkurrenter med liknande spelare för 1500 kronor.

Att spela (bränna) in på mini-CD skivor är lika enkelt som att använda standardskivor med 12 diameter. Med en enkel CD-brännare producerar man en skiva på några minuter. Den skivan kostar 5 – 10 kronor. På skivan kan man ha låtar som man komprimerat från egna musik-CD eller laddat ned från Internet.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy