« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Grafikkort 10 i topp

Grafikkort med grafikkretsen GeForce2 dominerar i topplistan från den 27 december.Utvecklingen av grafikkort går enormt snabbt. Orsaken är att i nya spel av nästan alla typer ökar 3D innehållet mycket kraftigt. PC World i USA gör regelbundet tester av grafikkort lämpade för spel, video med mera. Det gäller den senaste generationen av grafikkort som är snabba, finessrika och kostar 300 dollar och lägre. I den senaste utvärderingen hamnade CardExpert GeForce2 MX TwinView/Vivo i topp. CardExpert GeForce3 Power Pack med den nya GeForce3 Ti grafikkretsen hamnade först på nionde plats pga problem med drivers och bildkvaliteten.

PC World testar grafikkorten under Windows Me. PC World provar framförallt kortens prestanda för att generera 3D-bilder för moderna spel som: Unreal Tournament, Quake III Arena, MDK2 och Test Drive 6. När det gäller prestanda värderar man bildkvalitet och bildhastighet (frame rate) lika mycket.

För rankingen av grafikkorten väger man samman grafikprestanda (42,5 procent), allmänna finesser (27,5 procent), pris (20 procent) och kundstöd (10 procent). I finesserna som ingår stödet för DVD-filmer och förmågan att visa video och spel på TV. Köp av en del kort ger också program och spel på köpet. Utvecklingen går mycket snabbt så byt grafikkortet först då det behövs.

PC Worlds senaste topplista från den 27 december, med priserna i dollar (motsvarar 11 kronor), ser ut så här när det gäller bästa grafikkorten:

Topp 10: Bästa grafikkort

1. Gainward CardExpert GeForce2 MX TwinView/Vivo Golden Sample, 119 dollar
2. ATI Radeon 8500, 299 dollar
3. MSI MX400 Pro-VT32S, 89 dollar
4. Asus AGP-V7100 Pro Pure 32MB, 89 dollar
5. Gainward CardExpert GeForce2 Ti/500 XP Vivo Golden Sample, 149 dollar
6. MSI MX400 Pro-TC64S, 100 dollar
7. Asus AGP-V7100 Pro TV 64MB, 105 dollar
8. Matrox Millennium G550, 125 dollar
9. VisionTek Xtasy 6564, 200 dollar
10. VisionTek Xtasy 5864, 150 dollar

För den som spelar mycket 3D spel kan det vara bra att satsa på ett grafikkort med toppegenskaper för spel. För många är ett kombinationskort med TV-mottagare och videoinspelning en bra lösning. Det finns sådan från bland andra ATI och Asus. Ett nytt alternativ är paket med grafikkort och extern box med TV-tuner. Med dessa lösningar blir PCn en suverän nöjesmaskin.

Läs mer i PC World här

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy