« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Gratis: OpenOffice.org klarar det mesta!

I paketet ingår bra program för ordbehandling, kalkyl, presentation och grafik.Sun släppte i början av oktober betaversionen 6.0 av sitt officepaket Star Office. Det möttes med mycket stort intresse. Microsofts höga pris för Office och krångliga aktiveringsprocedurer har ökat intresset för alternativa produkter. Bara under den första veckan laddades betaversionen 6.0 av Star Office ned 200 000 gånger. Star Office 6.0 kommer att kosta ett par hundra kronor i inköp. OpenOffice.org 1.0 är en helt gratis nedladdningsbar version av Star Office som innehåller basdelarna i Star Office 6.0. OpenOffice.org 1.0 finns dessutom att få som källkod enligt open source.

OpenOffice.org 1.0 finns nu tillgängligt på engelska för en rad operativsystem: Windows 95/98/Me/2000/XP, Linux (Gnome, KDE) och Suns eget Solaris. Versioner för många andra språk inklusive svenska är på väg.

Till skillnad från tidigare versioner av Star Office kan nu de ingående programmen i paketet startas var för sig. De arbetar nu direkt i operativsystemens desktop. OpenOffice.org 1.0 använder som standard det generella och kraftfulla filformatet XML (Internetformat). Det innehåller också import- och exportfilter för Microsoft Office. Sun har förbättrat dialogboxarna, lagt till mera mallar och utökat hjälpfunktionerna.

OpenOffice.org 1.0 finns för nedladdning så att vem som helst via Internet kan hämta hem den fullständiga versionen - helt gratis.

OpenOffice.org 1.0-paketet liknar och kan dela filer med Microsoft Office. I paketet ingår:

Writer - ordbehandlare
Calc – kalkylprogram
1.0 Draw grafikprogram
Impress - presentationsverktyg

Det tyska företaget Star Division, som utvecklade Star Office, köptes upp av Sun Microsystems år 1999. Därefter släppte Sun officepaketet Star Office för gratis användning. Man beräknar att uppemot 25 miljoner exemplar av Star Office har distribuerats.

Relaterade länkar:

Läs mer här

Ladda ned OpenOffice.org 1.0 här

Intresserad av Internet? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Youtube fylls med gratis långfilmer
Sopcast gratis fotboll är gott?
Viaplay fotboll i din PC-dator och TV.
Viaplay: Sport, filmer, tv i din mobil, PC och TV
Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?
Bredbandsbolaget ger support i snigelfart
Wordpress, Drupal eller Joomla gratis CMS för sajten?
Mobilt bredband värt att satsa på?
Bredbandsbolaget har problem med ADSL och telefoni
Ipredator
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy