« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Priskriget: GameCube blir billigare!!!

Läs mer om hur Sony väntas kontra med PlayStation 2.Nintendo kontrar den 22 april prissänkningen på Xbox med att sänka priset på sin spelmaskin GameCube till 199 euro. Det medför ett pris på omkring 2 000 kronor inlusive moms i Sverige. GameCube skulle ha introducerats till priset 250 euros i Europa (omkring 3 000 kronor i Sverige). Nintendos nya spelkonsol Gamecube ska lanseras den 3 maj i Europa. Fram till idag har Nintendo levererat 4 miljoner GameCube i världen. Det är en nivå som Microsoft väntas nå med Xbox först under sommaren. Sony har sålt 30 miljoner PlayStation 2.

Det finns nu tre mycket bra spelkonsoler PlayStation 2, Xbox och GameCube. Sony var först med att lansera sin maskin PlayStation 2. De har ett stort försprång när det gäller sålda maskiner och utbudet av spel. För att behålla försprånget väntas Sony snart sänka priset på PlayStation 2. En prissänkning på mellan 500 - 1000 kronor är trolig. Sänkningen väntas annonseras i maj i samband med spelmässan E3 i Los Angeles

När det gäller spel har Sony redan sänkt priserna kraftigt på flera av sina bästsäljare. Om konkurrensen hårdnar kan Sony utan problem öka andelen rabattspel. Nintendo har sagts sig kunna tänka liknande arrangemang när det gäller spel till GameCube. Microsofts spelmaskin Xbox är idag för fortfarande dyr när det gäller spelen. Sannolikt väntas Microsoft därför följa efter med specialpriser på några spel.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy