« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Xbox: Knockad av PlayStation 2 i Japan?

Kan verkligen 10 miljoner japaner ha fel?Microsoft lanserade Xbox i USA den 15 november år 2001. Lanseringen av Xbox i Japan skedde den 22 februari. Där har försäljningen har varit mycket trög av flera skäl. Microsoft hade bara ett tiotal spel att erbjuda vid lanseringen. Slutligen råkade Microsoft ut för kvalitetsproblem i Japan med DVD-skivor som rispades i Xbox. Från lanseringen den 22 februari till och med den 31 mars sålde Microsoft bara 190 000 Xbox i Japan. Sedan de första dagarna har försäljningen hela tiden sjunkit. Senast rapporterade veckan i början av april sålde Microsoft endast 4 000 Xbox. Nintendo sålde som jämförelse hela 25 000 GameCube. Men i första hand var det PlayStation 2 japanerna köpte med ett antal på omkring 100 000 per vecka.

Sony lanserade sin spelmaskin PlayStation 2 i Japan den 3 mars år 2000. Redan under de tre första dagarna sålde Sony 980 000 PlayStation 2. Till och med i mars 2002 har Sony sålt uppemot 10 miljoner PlayStation 2 i Japan. Varje vecka säljer Sony omkring 100 000 till. Man kan erbjuda kunderna nästan 600 spel som utvecklats för PlayStation 2. Det finns dessutom mer än 4 200 spel för PlayStation som också går att använda.

PlayStation 2: Säljer stort

Kommentar

Som det ser ut nu kommer försprånget för PlayStation 2 i Japan före Xbox bara att öka. Det gäller såväl maskiner som spel. Framgångarna för PlayStation 2 i Japan ger dessutom Sony ekonomiska möjligheter att öka sina satsningar i USA och Europa. Priserna på PlayStation 2 och dess spel kan hållas lägre än priserna på Xbox och dess spel. Microsoft har däremot redan med nuvarande priser svårt att få lönsamhet.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy