« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Priskrig i USA: Xbox, PS2 & GC?

Microsoft väntas bli först med att sänka priset på Xbox. Uppdaterad den 11 maj.Det finns nu tre mycket bra spelkonsoler PlayStation 2, Xbox och GameCube (GC) att köpa. Sony var först med att lansera sin maskin PlayStation 2 (PS2). De har ett mycket stort försprång när det gäller sålda maskiner och utbudet av spel. Till och med på hemmaplan har det gått trögt för Microsoft och Xbox. Under slutet av året sålde man bra med 1,5 miljoner Xbox. Från och med nyåret går det däremot i USA trögt med bara 300 000 - 400 000 sålda Xbox per kvartal. En prissänkning liknande den man genomförde i Europa väntas därför av många.

Microsoft sägs redan ha meddelat sina återförsäljare om att de snart kommer att sänka priset på Xbox i USA (MSNBC). Priset väntas bli 199 dollar. De flesta bedömare tror att prissänkningen kommer att annonseras i samband med E3-mässan som börjar den 20 maj. För att behålla sitt försprång väntas Sony följa efter och sänka priset på PS2 till 199 dollar. GameCube är nu billigast i USA med 199 dollar. PS2 och Xbox kostar båda omkring 299 dollar. Nintendo avser att kontra en prissänkningar från Sony med prissänkning på GC.

När det gäller spel har Sony redan sänkt priserna kraftigt på flera av sina bästsäljare. Nintendo säger sig nu kunna tänka liknande arrangemang när det gäller spel till GameCube. Microsoft är idag för dyra när det gäller spel. Sannolikt väntas Microsoft följa efter med specialpriser på några spel.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy