« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Kombinerad CD brännare och DVD spelare?

Vi har gått igenom marknaden? Det finns två riktigt bra alternativ!CD brännare är mycket värdefulla tillbehör till en PC-datorer. Man kan göra backup av viktiga saker på hårddisken, säkerhetskopiera sina program samt göra musik-CD av sina favoritlåtar. DVD har däremot inte slagit som väntat när det gäller spel och program. Funktionen är främst attraktiv för filmintresserade.

En kombination av CD brännare och DVD spelare kan därför vara en bra lösning för många. Kombienheter/Combo som de kallas bränner CD-R och CD-RW. Enheterna läser dessutom CD-ROM och DVD-ROM. För den som har en PC med bara en CD-enhet är en combo en bra och enkel uppgradering. Det räcker normalt med att ta ut CD-enheten och sätta combon på samma plats och med samma anslutningar etc. Vi har gått igenom vad som finns att få tag på idag (23 mars 2002) och rankat alternativen.

Rankinglistan:

1. Kombienheten RWDV2010K från Philips.
Den erbjuder 20x skrivning, 10x överskrivning, 40x läsning och 12x DVD-läsning. Den har Seamless Link som hindrar buffer underrun och Thermo Balanced Writing som ger en optimal skrivning (bränning) för varje skivfabrikat. Brännarprogrammet Easy CD Creator från Roxio ingår. Priset ligger på 1990 kronor inklusive moms. Garantin gäller i 2 år.

Läs mera om Kombienheten RWDV2010K från Philips

1. Kombienheten PlexCombo från Plextor.
Den klarar 20x skrivning, 10x överskrivning, 40x läsning och 12x DVD-läsning. Den har BURN-Proof Technology som hindrar buffer underrun och PoweRec som ger en optimal skrivning (bränning) för varje skivfabrikat. Dessutom ingår funktionen VariRec som ger optimal inspelning av musik-CD. Brännarprogrammen Nero & InCD ingår och liksom PowerDVD. Priset ligger på 2200 kronor inklusive moms. Garantin gäller i 2 år.

Läs mera om Kombienheten PlexCombo från Plextor

3. Kombienheten GCC-4120BB från LG Electronics.
Den erbjuder 12x skrivning, 8x överskrivning, 32x läsning och 8x DVD-läsning. Den har skydd som hindrar buffer underrun. Priset ligger på 1500 kronor inklusive moms. Basprogram ingår till detta pris. Garantin gäller i 2 år.

Läs mera om Kombienheten GCC-4120BB från LG Electronics

4. Kombienheten SM-308 från Samsung.
Den har samma basspecifikationer som GCC-4120BB från LG Electronics. Den erbjuder 12x skrivning, 8x överskrivning, 32x läsning och 8x DVD-läsning. Den har skydd som hindrar buffer underrun. Dessutom ingår Optimum Power Control - effektreglering för jämn inspelning på skivor med damm eller fingeravtryck. Priset ligger på 2100 kronor inklusive moms. Basprogram ingår till detta pris.

Läs mera om Kombienheten SM-308 från Samsung

Kommentarer:

Om man har råd bör man köpa sin kombienhet från Philips eller Plextor. Båda företagen har fått mycket bra betyg när det gäller de CD-brännardelar som ingår. Dessa har mycket bra prestanda i båda enheterna. DVD-läsardelen är en separat funktion som inte är så komplicerad. Kombienheten GCC-4120BB från LG Electronics är prisvärd och LG är bra på CD-brännare. När det gäller prestanda ligger den däremot i detta fall tyvärr för långt efter. Detsamma gäller Samsung som säljs till ett alldeles för högt pris. Observera dock att utvecklingen går fort. Det är möjligt att både LG och Samsung snart har nya kombienheter på väg ut.

Jim Olsson

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy