« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Morpheus: Lagliga låtar nästa?

Den 1 april börjar man förmedla kopieringskyddade lagliga låtar.


Morpheus, som drivs av företaget StreamCast Networks, erbjuder sig nu att marknadsföra låtar från artister (Cnet). Detta kommer att samordnas med att man inför ett kopieringskydd för dessa låtar. StreamCast Networks kommer att marknadsföra artister och låtar via sin webbsida MusicCity.com. Den 1 april kommer det hela att sättas igång. Artisterna som det gäller är till att börja med mest okända.

Åtgärden att marknadsföra legitima låtar är sannolikt mest taktik från StreamCast Networks. Företaget vill stärka sin juridiska position. Napster försökte sig på ett liknande upplägg förra året med förmedling av legitima låtar. Med många legitima låtar bland piratlåtarna kan man lättare hävda att man bara är en förmedlingstjänst. Musikindustrin driver en process mot StreamCast Networks, Kazaa BV och Grokster.

Nedladdningen av det provisoriska programmet Morpheus Preview Edition var enorm med hela 16,5 miljoner downloads på en enda vecka (sista dag 10 mars). Antalet nedladdningar av Morpheus ökade därmed flera gånger om på någon vecka. Det beror på att väldigt många användarna vill byta till nya Morpheus Preview Edition från StreamCast Networks. Morpheus använder numera nätverket Gnutella i stället för som tidigare FastTrack. Om ett par veckor kommer man med sitt nya program Morpheus 2.0 som lovas vara en genomarbetad version.

Intresserad av Internet? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Youtube fylls med gratis långfilmer
Sopcast gratis fotboll är gott?
Viaplay fotboll i din PC-dator och TV.
Viaplay: Sport, filmer, tv i din mobil, PC och TV
Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?
Bredbandsbolaget ger support i snigelfart
Wordpress, Drupal eller Joomla gratis CMS för sajten?
Mobilt bredband värt att satsa på?
Bredbandsbolaget har problem med ADSL och telefoni
Ipredator
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy