« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Intel: Hollywood vill kastrera alla PC!

KaZaA är värre än Godzilla.Märkliga saker händer just nu i USA. Nyss skrev vi i en rubrik att ”programmet DivX var hatat av Hollywood”. En hårddragen rubrik kan man tycka. Men ibland överträffar verkligheten rubriken flera gånger om. Delar av filmindustrin i Hollywood verkar vara panikslagna av det stora utbudet av piratfilmer online.

PC blir bara en avancerad video?

Filmindustrin utövar en intensiv lobbying (påtryckningar) mot den amerikanska kongressen (senaten och representanthuset). Senaten förbereder ett lagförslag ”Security Systems Standards and Certification Act (SSCA)” som kan bli mycket långtgående om Hollywood får som de vill. Enligt Intel vice ordförande Leslie Vadasz vill Hollywood ”kastrera persondatorerna så att de blir avancerade modeller av videbandspelare”.

Disney vill styra dig

Bland filmbolagen kräver framförallt Disney mycket hårda åtgärder. Disneychefen Michael Eisner hävdar att PC-industrin stödere en piratverksamhet modell "rip, mix, burn". Enligt Eisner vill Dell inte ladda sina PC med kopieringsskydd därför att de vill sälja system till piratkopierare. Senator Hollings som leder arbetet med SSCA menar att om kongressen inte agerar sanktionerar man att Internet blir en fristad för tjuveri.

Allt skall kopieringskyddas

Enligt oberoende bedömare täcker SSCA all form av konsumentelektronik och kringutrustning som innehåller en mikroprocessor. Alla typer av digitalt innehåll skall var kopieringsskyddade: musik, video, e-böcker, dataprogram med mera. Straffen för brott mot SSCA föreslås bli upp till 5 års fängelse eller upp till 500 000 dollar (drygt 5 000 000 kronor) i böter. Om SSCA genomförs är risken stor att USA kommer på efterkälken på dessa områden jämfört med Europa och Asien. Få konsumenter i Europa och Asien kommer att vilja köpa amerikanska produkter.

Diskutera i forumet

Relaterade länkar:

DivX Video Bundle 5.0: Hatat av Hollywood!

Movie88: Visade piratfilmer och stängdes!

Direct Connect: Bästa filbytartjänsten?

PC-programmet SmartRipper hotar Hollywood?

DiVX - hotet mot filmindustrin

DivX och kopieringen av DVD

Topp 10: Gratisprogram KaZaA, DivX

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy