« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Tiscali säljer också ADSL (nästan bredband).

Vill konkurrera med ADSL från Bostream, Telia, Telenordia och Spray.Tiscali har nu också börjat sälja ADSL (nästan bredband) till privatpersoner. Man använder ett ADSL-modem men har liksom Telia, Telenordia och Spray en strypt förbindelse jämfört Bostream. Det betyder hastigheter på omkring 0,5Mbit/s för att ta emot respektive sända. Man slipper koppla upp sig mot en portal som hos Telia och Telenordia utan kan själv välja startsida. Väl uppkopplad riskerar man inte att bli nedkopplad om man är inaktiv. I detta avseende är det likvärdigt med vad Spray erbjuder.

Tiscali ADSL villkor mm:
Engångsavgift för anslutning är normalt 495 kronor men just nu borttagen. ADSL-Modem (USB-anslutning) kostar 895 kronor. Bindningstiden är 12 månader vid starten sedan 3 månader i taget. Utöver anslutningen till Internet får man 10 e-postadresser och 50 MB utrymme för egna hemsidor. Det går också att få olika extratjänster säkerhetspaket. Som ADSL-kund får man också tillgång till livesända evenemang och konserter i samarbete med stora välkända aktörer som Eurosport och MTV.

Läs mer om Tiscalis alternativ här

Är Tiscali ADSL konkurrenkraftigt?
Allra bäst är en fast uppkoppling mot Internet via Ethernet som erbjuds av Bredbandbolaget. Bostream (Bonet) är fortfarande klart bäst när det gäller ADSL. Bostream ADSL erbjuder upp till en tredubbel hastighet för nedladdning jämfört med de andra ADSL-alternativen. Internet Cable via kabel-TV nätet som erbjuds av Telia com hem är också ett bra alternativ för många. Telia com hem är nästan dubbelt så snabb för nedladdning som de strypta ADSL-alternativen från Spray, Telia, Telenordia och Tiscali. För uppladdning (sändning) är däremot de senare dubbelt så snabba som Com hem.

Med Tiscali ADSL får man ett lika flexibelt alternativ som Spray när det gäller att koppla upp sig. Däremot är bindningstiden vid starten 12 månader för Tiscali och Telenordia medan Spray liksom Telia har 3 månader. En lång bindningstid är negativ eftersom utvecklingen går så fort när det gäller anslutningar till Internet.

Läs mer om alternativen här

ADSL kort information
ADSL ger en fast snabb anslutning mot Internet via det vanliga telefonnätet. Det kräver att man bor inom ett avstånd på max 4,5 km från en telestation som har byggts om för ADSL. För alla operatörer gäller att huvuddelen av tjänsten sköts av Telias dotterbolag Skanova. ADSL-modemet skall kopplas till ett telefonjack. Det bör helst vara det första telefonjacket i fastigheten annars kopplas man tillfälligt av Internet när någon ringer via första jacket. Om man använder ett annat jack fungerar det i övrigt men man får ett brusigt telefonljud. Om man har telefonen i första jacket kan man obehindrat prata och surfa samtidigt.

Jim Olsson

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev så missar du inget viktigt

Intresserad av Internet? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Youtube fylls med gratis långfilmer
Sopcast gratis fotboll är gott?
Viaplay fotboll i din PC-dator och TV.
Viaplay: Sport, filmer, tv i din mobil, PC och TV
Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?
Bredbandsbolaget ger support i snigelfart
Wordpress, Drupal eller Joomla gratis CMS för sajten?
Mobilt bredband värt att satsa på?
Bredbandsbolaget har problem med ADSL och telefoni
Ipredator
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy