« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

DivX Video Bundle 5.0: Hatat av Hollywood!

Ny version DivX 5.0 för att titta på nedladdade filmer i Windows, Mac och Linux.Under hösten år 2001 ökade nedladdningen av piratfilmer kraftigt och filmbolagen i Hollywood blev förskräckta. En stor andel av filmerna online är komprimerade i filformatet DivX. DivX är motsvarigheten till filformatet MP3 när det gäller film/video. Bildkvalitén på DivX-filmer är idag i regel klart bättre än video. Ursprungligen var DivX en blandning av en hackad version av Microsofts MPEG4-codec för video och MP3 för ljud.

DivX Networks har utvecklat en egen DivX-kod som man äger. Deras program har laddats ned 9 miljoner gånger via Download.com sedan det släpptes den 4 mars förra året. DivX Video Bundle 5.0 som den senaste versionen heter är det femte populäraste programmet att ladda ned via Download.com. Varje vecka laddas det ned omkring 0,5 miljoner gånger. DivX ger bättre bild och ljud än ett VHS-band. En stor fördel med DivX, förutom bra ljud- och bildkvalitet, är kompressionen. DVD-filmer kan komprimeras till omkring en fjärdedel i DivX. En DivX-film kan därigenom få plats på en cd-skiva.

Det senaste programpaketet DivX Video Bundle 5.0 från DivX Networks lanserades den 4 mars och möttes av stort intresse. Under de första två dygnen laddades DivX 5.0 ner hela 1 miljon gånger! Det är gratis och innehåller en komplett spelare Divx Player och en tilläggsmodul DivX Codec till Windows MediaPlayer. DivX 5.0 stöder Windows 98/Me/NT/2000/XP, Mac och Linux. Enligt DivX Networks medför det nya programmet flera fördelar som t.ex. bättre bildkvalitet eller alternativt 20 procent mindre filstorlek. Det finns också en professionell version DivX 5.0 pro för Windows, Mac och Linux är på gång, med tilläggsfunktioner för komprimering. Den professionella versionen kostar normalt 30 dollar. Men DivX 5.0 pro finns i en gratisvariant med tillfälliga annonser då och då i pop up fönster.

Läs mer om och ladda ned via DivX Networks

Ladda ned via Download.com

Intresserad av Internet? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Youtube fylls med gratis långfilmer
Sopcast gratis fotboll är gott?
Viaplay fotboll i din PC-dator och TV.
Viaplay: Sport, filmer, tv i din mobil, PC och TV
Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?
Bredbandsbolaget ger support i snigelfart
Wordpress, Drupal eller Joomla gratis CMS för sajten?
Mobilt bredband värt att satsa på?
Bredbandsbolaget har problem med ADSL och telefoni
Ipredator
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy