« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

HP Jornada 928 Wireless Digital Assistant

Äntligen en bra kombination av handdator och mobiltelefon?HP annonserade nyligen Jornada 928 Wireless Digital Assistant (WDA) i samband med mässan GSM World Congress i Cannes i Frankrike. Det är en ny handdator som också går att använda som en mobiltelefon. Jornada 928 Wireless Digital Assistant kan användas för att ringa och surfa med 900/1800 GSM eller GPRS. Den har en processor 133MHz Texas Instruments OMAP 710 från Texas Instruments, 64MB minne och ett fack för CompactFlash-kort typ 1. Vikten är bara 194 gram. Jornada 928 WDA använder operativsystemet Microsoft Pocket PC 2002.

Jornada 928 WDA är den första i raden av små handdatorer med telefonifunktioner baserade på Microsofts program Phone Edition. Phone Edition, som körs under Pocket PC 2002, innehåller speciella funktioner för mobiltelefoni. Där ingår bland annat att enkelt visa ett numeriskt tangentbord på skärmen, ringa upp från adresslistor, synkronisera adresslistor med andra datorer och hantera simkort. Pocket PC 2002 innehåller Microsofts Mobile Explorer för kommunikation mot Internet. Det betyder att den kan kopplas upp mot vanliga webbsajter utan några problem.

Microsoft har själva köpt in sig i det brittiska företaget Sendo. Man hoppas därigenom kunna snabba upp introduktionen av Smart Phones. Smart Phone är Microsofts namn för den nya typ av mobiltelefoner som är tänkta för Internetanvändning. Smart Phone är en nedskalad Hand PC/Fick PC (Pocket PC) med mobiltelefonfunktion. De kommer att använda operativsystemet Windows Smartphone 2002. Prototyper av Smart Phone har provats av bland andra tre stora amerikanska operatörer AT&T Wireless, Cingular Wireless och VoiceStream Wireless.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy