« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Com hem blir dubbelt så bra!

Fördubblar Internethastigheten i sitt kabelTV-nät.Telia com hem annonserade den 6 februari att man fördubblar hastigheten i sitt nät från 0,5Mbit/s till 1Mbit/s. Sändhastigheten förbubblas också från 128 Kbit/s till 200 Kbit/s. Förbättringen införs gradvis under första kvartalet med olika takt beroende på område. Priset är till att börja med oförändrat 295 kronor per månad. Den 1 september kan välja mellan från 0,5Mbit/s och 1Mbit/s för 295 kronor respektive 350 kronor i månaden.

Telia com hem erbjuder Internet Cable för att ta emot respektive sända över kabelTV-nät. Man använder ett Kabelmodem som anslutes till ett modifierat kabelTV-uttag (multimediauttag). Inställningarna i operativsystemet är enkla och påminner om den lösning som Telia och Telenordia erbjuder för ADSL. Precis som för ADSL från Telia och Telenordia får man ett tillfälligt IP-nummer men också här verkar det bli samma hela tiden. Möjligheten att sända eller kommunicera utifrån har varit dåliga genom den långsamma sändhastigheten. En fördel är att man slipper ha ett fast telefonabonnemang.

Com hems gamla alternativ var inte i närheten av det som de flesta uppfattar som bredband. Den nya lösningen innebär att Com hem nu blir klart mera användbart och konkurrenskraftiga mot ADSL från Telia och Telenordia. Fortfarande är det dock en bra bit kvar till det ADSL alternativ Bostream (Bonet) erbjuder. Klart bäst är dock direktkopplat bredband via Ethernet som erbjuds av Bredbandsbolaget och en del andra lokala aktörer. Tyvärr är det i begränsat i första hand till större lägenhetsbestånd.

Läs mer här om andra alternativ för bredband

Intresserad av Internet? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Youtube fylls med gratis långfilmer
Sopcast gratis fotboll är gott?
Viaplay fotboll i din PC-dator och TV.
Viaplay: Sport, filmer, tv i din mobil, PC och TV
Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?
Bredbandsbolaget ger support i snigelfart
Wordpress, Drupal eller Joomla gratis CMS för sajten?
Mobilt bredband värt att satsa på?
Bredbandsbolaget har problem med ADSL och telefoni
Ipredator
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy