« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

PC-programmet SmartRipper hotar Hollywood?

Det kopierar enkelt DVD-filmer till hårddisken!Den okände hackern "Tron" är idag Hollywoods fiende nummer ett. Han har skrivit PC-programmet SmartRipper. Med SmartRipper kan man ganska enkelt kopiera (rippa) kopieringsskyddade DVD-filmer från DVD-skivan till hårddisken. Väl på hårddisken kan filmerna kopieras till en tom DVD-skiva med DVD-brännare. Filmindustrin jobbar nu intensivt på att ta fram ett kopieringsskydd. Som tur är för filmindustrin är antalet DVD-brännare inte så många och skivorna är dyra. Men brännare och skivor väntas sjunka raskt i pris (ZDNet).

SmartRipper som skrivit av Tron finns nu i version 2.41 från 17 december år 2001. Programmet stöder Windows 95/98/Me/2000 och sannolikt också Windows XP. Användarna ger det ett högt betyg 4,5 av 5 (länk för info och nedladdning ges nedan).

Lugnet före orkanen?

Filmbranschen var länge skonad från piratkopiering i större utsträckning. Medan musikindustrin frenetiskt brottades med problemet "MP3", som idag är var mans egendom, kunde filmbolagen fortsätta med affärerna precis som vanligt. För nästan två år sedan skrev vi att det lilla utbudet av piratkopierade filmer som spriddes över Internet bara var lugnet före stormen. Orsaken var den ökade användningen av filformatet DivX för att komprimera långfilmer. Nu kan det vara dags att utfärda orkanvarning!

Bra DivX-filmer ökar kraftigt online!

Under hösten ökade nedladdningen av piratfilmer kraftigt enligt våra förutsägelser. DivX program, som främst användes för att spela piratfilmer i filformatet DivX, gick då upp på femte plats bland gratisprogrammen. Långfilmer på DVD kan komprimeras till omkring en fjärdedel i filformatet DivX. Bildkvalitén på DivX-filmer är idag i regel bättre än video och ofta nästan lika bra som DVD. Den goda kvalitén i kombination med utbyggnaden av bredband har ökat intresset för piratfilmer via Internet. Hela 35 procent av Telias bredbandskunder laddar ner film via Internet (Telia/Gallup).

Jim Olsson

Relaterade länkar:

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev så missar du inget viktigt om filmer online

Läs mer om SmartRipper och ladda ned det här

DiVX - hotet mot filmindustrin

DivX och kopieringen av DVD

Topp 10: Gratisprogram KaZaA, DivX

Intresserad av Internet? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Youtube fylls med gratis långfilmer
Sopcast gratis fotboll är gott?
Viaplay fotboll i din PC-dator och TV.
Viaplay: Sport, filmer, tv i din mobil, PC och TV
Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?
Bredbandsbolaget ger support i snigelfart
Wordpress, Drupal eller Joomla gratis CMS för sajten?
Mobilt bredband värt att satsa på?
Bredbandsbolaget har problem med ADSL och telefoni
Ipredator
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy