« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

KaZaA spelar vidare igen!

Den holländska domstolen lurades i sista minuten. Kazaa såldes idag den 21 januari.Under hot av dryga böter från en holländsk domstol såldes musiktjänsten Kazaa den 21 januari. Skaparna av Kazaa går vidare och satsar på att utveckla andra nya innovativa program. Köpare av webbsajten Kazaa.com, mjukvaran och licens för FastTrack är ett privat företag Sharman Networks Limited från Australien. Sharman har nu släppt KaZaA media software för nedladdning men lagt in varningtexter för piratkopiering på sajten. Enligt Kazaa.com har det fram till den 31 mars laddats ned 60 miljoner kopior av programmet. Omkring en miljon användare var då aktiva online samtidigt. Läs våra relaterade länkar nedan om FastTrack, KaZaA, Music City Morpheus mm.

Missa inget viktigt om FastTrack, KaZaA, MP3, DivX mm. Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev. Klicka här!

Genom försäljningen till Sharman elimineras det domslut som den holländska domstolen fastslagit. I stället får nu den amerikanska musik- och filmindustrin agera i Australien. Eftersom det finns många länder att välja på är mönstret tydligt. Så fort som tjänsten hotas i Australien säljs den antagligen vidare.

Den 17 januari stoppade musiktjänsten Kazaa nedladdningen av sitt filbytarprogram tills vidare. Om de fortsatte skulle de tvingas betala dagliga böter på 40 000 dollar. Böterna hade beordrats av en holländsk domstol. Det var den domstolen som i slutet av november beordrade KaZaA att införa begränsning i sin tjänst. Användare av deras program skulle hindras att byta piratmusik inom två veckor. Om inte detta åtlyddes skulle KaZaA betala dryga böter. Domstolens utslag var resultatet av en stämning från en holländsk organisation Buma/Stemra som representerar musiker, kompositörer och textförfattare.

KaZaA och Grokster har ett gemensamt fildelningssystem FastTrack. FastTrack som skapats av företaget Consumer Empowerment förmedlar piratlåtar och piratfilmer. Consumer Empowerment, Kazaa och FastTrack skapades underledning av svensken Niklas Zennström. Musikindustrin (RIAA) och filmindustrin (MPAA) stämde redan i höstas dessa företag i USA. De anklagar Music City, KazaA och Grokster för att bryta mot upphovsrätten. Music City har använt FastTrack från början men bytte nyligen till fildelningssystemet Gnutella.

Music City och KazaA är de ledande efterföljarna till Napster när det gäller musik. Men till skillnad från Napster erbjuder man också filmer. I deras utbud kan man hitta de senaste låtarna och filmerna.

Relaterade nyare länkar FastTrack, KaZaA mm:

KaZaA spelar vidare med stöd från domstol!!

5 i topp: Musiksajter

Morpheus: Lagliga låtar nästa?

Topp 10: Gratisprogram KaZaA, Morpheus, DivX

Gratis MP3: Bästa programmen KaZaA, Morpheus mfl.

MusicCity Morpheus: Överbelastar Gnutella?

MusicCity Morpheus: Väljer Gnutella lämnar FastTrack

Spyware spionerar på filbytare: KaZaA, BearShare, Imesh, LimeWire, Grokster m.fl.

MusicCity Morpheus: Stor ökning!

KaZaA: Ny version 1.5

Läs mer här hemma hos KaZaA.com

Intresserad av Internet? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Youtube fylls med gratis långfilmer
Sopcast gratis fotboll är gott?
Viaplay fotboll i din PC-dator och TV.
Viaplay: Sport, filmer, tv i din mobil, PC och TV
Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?
Bredbandsbolaget ger support i snigelfart
Wordpress, Drupal eller Joomla gratis CMS för sajten?
Mobilt bredband värt att satsa på?
Bredbandsbolaget har problem med ADSL och telefoni
Ipredator
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy