« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Mira gör din PC till en nöjescentral?

Kontrollera din PC trådlöst med intelligenta skärmar och TV-apparater.Många företag lanserar trådlösa produkter för bruk i hemmen. Den 7 januari lanserade Microsoft en ny intressant teknik som skapar trådlösa förbindelser mellan en PC med Windows XP och hemelektronik. Tekniken som kallas Mira är en samling av .NET-baserade tekniker. Monitorer, TV-apparater och andra apparater med skärmar kan då visa information som kommer från en PC med Windows XP. Mira kräver att berörda apparater har en liten mikroprocessor med Windows CE som operativsystem och trådlöst nätverkskort.

Skärmarna kommunicerar via ett trådlöst nätverk med persondatorn. En intressant lösning som Microsoft demonstrerade var en trådlös skärm i förbindelse med en PC. Skärmen saknade tangentbord men den hade en pekskärm på omkring 12 tum i färg. Priset väntas bli omkring 600 dollar enligt vår uppskattning.

Målgruppen för Mira är rörliga användare i hemmen. Mira är tänkt att kunna koppla ihop de flesta apparater i hemmet med en central PC. Med skärmarna kan man surfa, titta på bilder, titta på film/TV, lyssna på MP3-musik, maila och chatta. Möjligheterna beror på vilken typ av intelligent skärm man använder. Avståndet från persondatorn till skärmarna kan vara några tiotal meter.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy