« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Fuji FinePix 2800 med 6x zoom

Den mest köpvärda digitalkameran idag?Utvecklingen av digitalkameror går rasande snabbt. I toppklassen uppemot 10 000 kronor finns det flera likvärdiga modeller att välja på från Canon, Epson, Nikon, Olympus med flera. Däremot har tidigare saknats bra kameror för omkring 5000 kronor och nedåt. Det gäller speciellt om man önskat bra zoom. För många är en hög zoomfaktor av mycket stort värde. När det gäller fotografering av barn och djur är det nästan nödvändigt. Nu har japanska Fujifilm släppt en mycket intressant och köpvärd kamera Fuji FinePix 2800 med hela 6x zoom och dessutom till ett bra pris.

Fuji FinePix 2800 har en optisk zoom på 6 gånger vilket räcker ganska långt. Den saknar inbyggd bildstabilisator men är i gengäld liten och nätt (95 x 77 x 71) med en vikt på 270 gram utan batterier. Kameran har en upplösning på 2 megapixel (1600x1200) vilket räcker i de flesta alla situationer. Den har en mycket bra elektronisk sökare vilket är nödvändigt när man har så hög zoomfaktor. Förutom optisk zoom 6x (38-228mm) finns också digital zoom 2.5x. Man kan välja tre upplösningar 1600x1200, 1280x960 och 640x480. Fuji FinePix 2800 har webbkamera funktion och det går dessutom att spela in AVI-filmer upp till 60 sekunder med ljud. Bilderna lagras på smartmediakort (16MB ingår) som sjunkit i pris ordentligt under året. LCD-skärmen är på 1,8 tum, självutlösare finns, automatisk blixt är inbyggd med röda ögon korrektion, fokuseringen är automatisk med normalinställning från 80cm-oändlighet och makroinställning för närbilder 10 cm.

Fuji FinePix 2800 anslutes via USB-porten till datorer utrustade med Windows 98/Me och Windows 2000. Fuji FinePix 2800 använder använder 4 vanliga standardbatterier eller uppladdningsbara standardbatterier. Följande program finns med i paketet: DP Editor Adobe Active Share för Windows, Apple QuickTime 5.0, VideoImpression, FinePix Viewer och Adobe PhotoDeluxe.

Vår genomgång visar att Fuji FinePix 2800 är en av de mest köpvärda digitalkamerorna.
I tester får Fuji FinePix 2800 bra betyg när det gäller bildkvalitet, användarvänlighet med mera. Det går ganska lätt att producera bra närbilder även på svåra rörliga objekt som djur, små barn, båtar med mera. Utomhusbilder i bra ljus blir bra även med maximal zoom och autoinställning. Priset för Fuji FinePix 2800 i Sverige ligger på omkring 5 500 kronor inklusive moms. Laddare, uppladdningsbara batterier och större minneskort bör köpas till direkt.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy