« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Youtube: Lätt ladda ner musik-video till PC

Konvertera till video i divx eller mp3. ABBA, Basshunter, Madonna, Miss Li med flera. Utbudet av musik i video-format är enormt.





I Sverige har myndigheterna jagat fildelare som laddat ner enstaka musik-låtar. Sanningen är att Youtube.com innehåller en enorm mängd kommersiella låtar lätta att ladda ner. Bara till Firefox finns det ett flertal tillägg som gör jobbet elegant med att ladda ner videofiler från Youtube och andra sajter. Formatet som Youtube använder är flv (flashvideo). Det täcker både video i låg upplösning och ljud i hygglig mp3-kvalitet.

FLC filer kan spelas direkt i din dator med olika mediaspelare t.ex. VLC som är gratis. Den som vill kan med hjälprogram konvertera (omvandla) flv-filerna till andra videoformat t.ex. divx och mp4. Alternativt kan man bara plocka ljudet och skapa t.ex. mp3-filer.

I USA har mediaföretaget Viacom stämt YouTube och dess ägare Google på 1 miljard dollar (6 miljarder kronor). Viacom äger bland annat MTV och Paramount Pictures. Viacom anklagar Youtube/Google för "massive intentional copyright infringement" dvs att vara en jättelik piratsajt. Viacom hävdar att de hittat mer än 150 000 olagliga videoklipp. En snabb koll som jag gjorde i Google visar att Yotube innehåller omkring 100 000 videofiler med MTV i titeln. Man hittar t.ex. drygt 500 videofiler med MTV och Madonna i titeln. Liknande gäller andra stora artister.

Det finns enormt mycket musik i video-format att titta på occh ladda ner från Youtube. Förutom klassiker från ABBA, Beatles finns där moderna låtar med Madonna och andra. Det finns många härliga tvinspelningar av olika artister: Eurovisionslåtar, Allsång på Skansen och allt annat mellan himmel och jord. Du hittar också video med CD-versioner eller LP-versioner av låtarna illustrerade med stillbilder.

Många nya stjärnor har slagit igenom tack vare sajter som Youtube. Basshunter är ett av de bästa exemplen. Hans låt "Now You're Gone" har visats 27 miljoner gånger bara i den populäraste versionen. Basshunters svenska version "Boten Anna" har visats 11 miljoner gånger. Nya stjärnan Miss Li med "Oh Boy" har visats 320 000 ggr i den populäraste versionen.

Kommer den moderatledda alliansregeringen följa efter uppmaningar från USA lika lydigt som när den socialdemokratiska regeringen slog till brutalt mot the Piratebay? Kommer FRA att användas för tillslag mot Googles Youtube?


av Jim Olsson
Publicerad: Jul 14, 2008



Tillbaka Upp Skicka
 

Youtube fylls med gratis långfilmer
Sopcast gratis fotboll är gott?
Viaplay fotboll i din PC-dator och TV.
Viaplay: Sport, filmer, tv i din mobil, PC och TV
Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?
Bredbandsbolaget ger support i snigelfart
Wordpress, Drupal eller Joomla gratis CMS för sajten?
Mobilt bredband värt att satsa på?
Bredbandsbolaget har problem med ADSL och telefoni
Ipredator








  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy