« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Öppet köp av TV, PC, mobil mm

Öppet köp låter bra när man köper sin dyra smarta 3D LED-TV, PC, mobil mm.  Men vilka villkor gäller hos kedjorna Elgiganten, Mediamarkt, Netonnet mfl.För att göra det enkelt har jag gjort en ranking, uppdatering pågår, från den bästa kedjan till den sämsta kedjan när det gäller villkor för öppet köp.

1. Elgiganten
2. Netonnet
3. Siba
3. Expert
5. Mediamarkt

1. Elgiganten.se Öppet köp: "När du väljer att vara kund hos Elgiganten vill vi ge dig 100% trygghet på köpet. Därför gäller alltid Elgigantens egna villkor om 30 dagars öppet köp, oavsett om du handlar i butik eller på internet.

Vi anser att det inte är förän man får prova produkten i sin egen hemmamiljö som man verkligen kan veta om det är vad man vill ha eller inte. Därför lämnar vi öppet köp i 30 dagar. Du får lov att packa upp och fritt använda varan från första dagen och ändå ha din returrätt kvar. Skulle du ångra köpet är du varmt välkommen att lämna tillbaka den i närmaste butik och få alla pengar tillbaka, oavsett om du har använt den eller inte. Har du använt produkten ska den återlämnas komplett och oskadd och enda undantaget från öppet köp är produkter köpta med abonnemang. För mobiltelefoner, film, spel och programvaror gäller öppet köp vid obruten förpackning. Glöm inte att ta med dig kvittot!"

2. Netonnet.se Ångerrätt och öppet köp. "Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 kalenderdagar från det att du tagit emot varan. För att utnyttja ångerrätten ska produkten vara i väsentligen oförändrat skick, dvs. ej förstörd eller skadad, och skickas/lämnas tillbaka till oss tillsammans med den ursprungliga produktförpackningen. Returnera varan i den ursprungliga produktförpackningen med det specialgjorda inneremballaget. Vid retur via Posten skall ett transportemballage användas. Varan ska vara komplett, vilket innebär att alla tillbehör såsom fjärrkontroll, bruksanvisning, batterier m.m. ska gå med i returen.

Hur får jag använda produkten? För att kunna ångra ditt köp får du endast använda produkten i den utsträckning som krävs för att bedöma om du är nöjd med den, vilket normalt är en gång. Du får självklart öppna produktförpackningen om det behövs för att undersöka varan."

3. "På SIBA och siba.se har du 30 dagars öppet köp. Har du handlat i något av våra varuhus och inte är nöjd, kom in med oskadad och oanvänd vara i oskadad originalförpackning samt originalkvittot, så får du pengarna tillbaka." Låter inte inte som ett öppet köp!

3. Expert.se har ångerrätt: "Du kan ångra ditt köp i upp till 14 dagar från det att du tagit emot varan, hämtat den på något av Postens utlämningsställen eller via någon av våra fysiska butiker. Observera att ångerrätten endast gäller vid köp i vår Internetbutik, andra regler gäller vid köp i fysiska butiker.

För att ångerrätten ska kunna tillämpas måste varan vara i väsentligen oförändrat skick, det vill säga oanvänd och i originalskick. Observera att på vissa produktgrupper gäller inte ångerrätten om du brutit förseglingen. Expert förbehåller sig rätten att granska returen och göra en bedömning om kraven för ångerrätt uppfylls. Först därefter kan returen till fullo godkännas och köpet hävas."

5. Mediamarkt: Öppet köp: "Vi tillämpar 30 dagars öppet köp förutsatt att produkten är komplett och i obruten förpackning."  Usla villkor bör inte få kallas öppet köp!

Elgiganten är i särklass när det gäller tex tv, Netonet är också bra. Övriga har egentligen bara ångerrätt.av Jim Olsson
Publicerad: Sep 30, 2011Tillbaka Upp Skicka
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy