« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?

Tele 2 har problem. Stora problem med intern kommunikation mellan Tele2 företag och Tele2 privat och att ändra triviala saker. Läs den sorgliga historien.Vi skall flytta vår verksamhet och det fasta telefonabonnemanget via Tele2 passar inte längre. Första dagarna i juli kontaktade jag Tele2 företag om portering från företag till privat. Jag beställde deras tjänst "Hemnummer i mobilen" kopplat till min privata Tele2 mobil. Det skulle gå utan problem svarade man mig. Jag skulle tom kunna maila in inskannad överlåtelse till Tele2 företag. Ingenting hände på flera dagar mer än ett konstigt mail från Tele2 privat om att jag inte kunde maila. Tele2 företag hade mottagit mina handlingar och mailat Tele2 privat. Tele2 privat vägrade ta emot mail från Tele2 företag. Jag hamnade mellan mitt emellan så att säga. Ingenting hände trots flera påstötningar till Tele2.

Jag gav upp och skickade in ett brev med handlingarna med snigelpost till Tele2 företag. Ingenting hände på några veckor trots att det bara skulle ta några dagar. Efter flera påstötningar hände fortfarande ingenting. En handläggare lovade den 30 juli att lägga en "privo" dvs skynda på ärendet.

Nu är det den 10 september och jag skriver den artikel som jag borde skrivit i mitten av juli. Jag har tillbringat många timmar i telefonkö hos Tele2 och så småningom prata med handläggare som: Sara, Sofia, Lina, Sara2, Emma, Jessica, Jimmy, Lillemor och några till.

Efter kontakt idag med Linda på Tele2 företag får jag beskad om att ärendet fortfarande är prioriterat och överskickat till Tele2 privat Trots att ärendet skulle gå på några dagar är prioriterat sedan 40 dagar händer ingenting. Linda på Tele2 företag kan absolut inte ta kontakt med Tele2 privat.

Jag var idag i kontakt med Sara på Tele2 privat mobil. Hon hittade ingen portering och skickade mig till Ida på Tele2 privat fast telefoni. Ida letade men hittade ingen portering. Det fanns inte ens några handlingar inskickade. Jag påpekade att tre personer på Tele 2 företag i juli hade bekräftat att handlingarna kommit in. Lillemor hade slutligen lagt en prio på ärendet. Ida gav upp och letade och kom till baka och sa att de var chockade. Handlingarna fanns där. Hon som hade hand om det skulle samma dag utföra porteringen. 

Enligt Ida måste jag själv kontakta Tele2 privat mobil efter det att jag fått en skriftlig bekräftelse på portering. Först då kunde jag beställa tjänsten "Hemnummer i mobilen". På min förfågan om kompensation fick jag höra av Ida att det möjligen kunde bli ca 100 kr. Dvs mellanskillnaden i fast telefoni för företag respektive privat. För porteringen som jag fått trycka igenom organisationen med stor möda vill de fortfarande ha 500 kronor.

Jag tycker att jag förtjänar en ordentlig kompensation eftersom jag visat på mycket stora systemfel hos Tele2. Och dessutom för all nedlagd tid, många och långa telefonsamtal, extrakostnader samt inte fått tjänsten utförd. Räkningarna har i alla fall kommit punktligt från Tele2 och ökat mina kostnader med flera hundra kronor utöver allt besvär.

Därför undrar jag nu håller Tele2 på att lägga ned eller vad har hänt.
"Varför göra det enkelt när man kan göra det komplicerat" verkar vara ett nytt talessätt för Tele2. Finns det teleföretag med mer byråkrati och sämre organisation mot kunderna? Dags att undersöka andra alternativ i väntan på Tele2. Telia, Telenor, Tre mfl operatörer.

I slutet av september blev jag uppringd av Tele2 att allt var klappat och klart. Jag blev utlovad kompensation för besvären och strulet i form av ringtid för några hundra kronor.  Totalt tog porteringen av ett fast telefonnummer för företag och inkoppling till privat mobil tre (3) månader för Tele2 att genomföra.  Till Tele2 kan jag framföra att tekniskt har jag aldrig haft någon anledning att klaga på deras tjänster.av Jim Olsson
Publicerad: Sep 10, 2010Tillbaka Upp Skicka
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy