« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?

Internet erbjuder nu mera än menlösa kopior av papperstidningar. Uppstickare börjar hota gammelmedia med originalnyheter av traditionellt slag: skandaler, brott, straff, hemligheter etc.Enligt Alexa som mäter Internetanvändning har nu gammelmedia på nätet börjat få allvarlig konkurrens. Inte bara av modebloggare och meningslösa tyckare. Nu hotas också  deras monopol på nyhetsförmedling av riktiga nyheter. PI Politiskt inkorrekt har ökat snabbt under de två år den existerat.

Topp nyhetssajter

1. Aftonbladet
2. DN
3. Expressen
4. SvD
5. Sydsvenskan
6. Politisktinkorrekt.info
7. GP

Alexas analys av Aftonbladet och Expressen visar att dessa nu som väntat mest sysslar med "veckotidningsnyheter" och annat skvaller. DN, SvD, Sydsvenskan och GP börjar också fylla på med "veckotidningsnyheter".

Gammelmedias papperstidningar och motsvarande nättidningar har gradvis minskat andelen originalnyheter de senaste 60-åren allteftersom först radion och senare TV har tagit över. Internet verkar inte kunna hindra denna utveckling från nyhetsförmedlare till kommentatorer av nyheter, nöje och trivialia. Alltfler krönikör produceras i stället för nyheter med löst framkastande tyckande utan substans och ofta med usel fakta kontroll.av Jim Olsson
Publicerad: Oct 28, 2010Tillbaka Upp Skicka
 
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy