« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Sopcast gratis fotboll är gott?

Gratis stormatcher i fotboll från landskamper, Champions Leauge, Premier Leauge, Serie A, La Liga mfl från pirater. Är Sopcast via Internet alternativet? Vi har testat i flera år och jämfört med fotboll i sportkanaler från Com Hem och Viaplay via Internet.

När det gäller fotboll startar man lämpligen med sajten mp2p.eu som också ger info med länkar till olika sportevenemang. Sopcast är det dominerande programmet för dessa och myp2p ger info om programmet och länkar för nedladdning.

Sopcast har en inbyggd begränsad mediaspelare. Man också välja andra mediaspelare i Sopcast tex finns Windows mediaspelare som standardalternativ i gränssnittet. Via optioner i Sopcast kan man i stället välja VLC mediaplayer. Det kan behövas ibland eftersom Sopcasts mediaspelare inte ger nämnvärt utrymme för bildförbättringar. Bildformatet med Sopcasts mediaspelare är ibland hoptryckt till 4:3. Detta kan korrigeras om man väljer VLC (med aspect ratio 16:9). Där finns också funktioner för bildförbättringar av färger och kontrast. Tyvärr är VLC mer känsligare för störningar än den inbyggda spelare.

Jag har mest kört med en Asus Eeebox 1012 nettop PC med integrerad modern grafikprocessor (Nvidia Ion) ansluten via HDMI till min LCD TV.  Jag har min grafikprocessor inställd så att den generellt tar över funktioner från mediaspelare när det gäller bla kantskärpa och färger.  

Man startar matchen via en länk hos tex myp2p.eu. Bilden för olika matcher kommer som strömmande video direkt från sportkanaler efter komprimering av någon pirat.  De bästa sändningar bildmässigt kommer från Ryssland, Rumänien och USA med kommentatorer på respektive språk.

I mitt fall har jag jämfört Sopcast-matcher med sändningar via Com Hem och Viaplay.se. Skillnaden är att komprimeringen gör bilden klart suddigare vilket inte alltid märks med en liten skärm men det syns i mitt fall med en 40 tums LCD TV.

I bästa fall med 1500 kbit är bildkvaliteten från Sopcast nästan som bra analog-tv och Viaplay.se. Det gäller stormatcher i fotboll från tex landskamper, Champions Leauge, Premier Leauge, Serie A, La Liga. När topprankade lag: Arsenal, Chelsea, Manchester United, Barcelona, Real Madrid, Inter, Milan mfl möts hittar man man ofta flera bra alternativ. Matcher med sämre lag i toppligorna sänds ofta inte ens ut eller så är det med dålig kvalitet. Små lågrankade ligor som Allsvenskan hittar man sällan matcher från. av Jim Olsson
Publicerad: Apr 4, 2011Tillbaka Upp Skicka
 

Youtube fylls med gratis långfilmer
Sopcast gratis fotboll är gott?
Viaplay fotboll i din PC-dator och TV.
Viaplay: Sport, filmer, tv i din mobil, PC och TV
Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?
Bredbandsbolaget ger support i snigelfart
Wordpress, Drupal eller Joomla gratis CMS för sajten?
Mobilt bredband värt att satsa på?
Bredbandsbolaget har problem med ADSL och telefoni
Ipredator
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy