« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Ladda ner anonym med Relakks

Anonym på Internet fungerar det? Kommentera och ladda ner utan rädsla? Vi har testat grundligt!
Jag beställde servicen Relakks, gör dig anonym på Internet, under 3 månader. Nu har jag testat den testat den ganska grundligt under 1 månad och laddat ner film, musik och program via Bittorrent mm. Dock ingenting straffbart. Relakks är också den plattform som IPRED dator från Pirate Bay använder. Relakks sköter också betalning, kundtjänst mm för IPRED-dator.

Installation av Relakks är enkel och beskrivs på hemsidan relakks.com. Efter minimal registrering och betalning i förskott får man sig tillsänd inloggningsuppgifter. Då skapar man en vpn-uppkoppling till Relakks system som sedan sköter Internetförbindelsen. Vpn-uppkopplingen kan sedan startas och stängas med ett klick.

Mina erfarenheter

1. Lätt och snabb att starta upp och stänga med ett klick
2. Kan användas på många datorer men bara en i taget
3. Surfning sker utan att märkbart hindras.
4. Sändning av email via mailserver fungerar ej med Relakks igång.
5. Mottagning av email via mailserver fungerar med Relakks igång.
6. Surfa och ladda ner går via Bittorrent är mycket driftssäker. Jag hade igång Relakks vid ett tillfälle en vecka utan problem.
7. Ladda ner går via Bittorrent långsammare med Relakks.

Exempel hastighet ladda ner: Bredbandskollen.se tptest ger för mig ca 10Mbit med Relakks istället för ca 15 MBit utan. Jag testa också flera gånger att med Bittorrent ladda ner en gratis dokumentär från Nasa på 140 MB. Resultatet blev ungefär analogt som med tptest drygt 3 minuter med Relakks och 1,5 - 2 minuter utan.

Relakks om  sin anonymiseringstjänst:

"Relakks är en surftjänst som ger dig tillgång till anonym surfning. Den fungerar som så att alla Internettrafik till och från din dator krypteras och går via en server hos Relakks. Efter Relakks servern är trafiken inte längre krypterad, men all personinformation, typ IP adress mm, är borttagen så ingen som avlyssnar trafiken vet att den kom ifrån eller skall till din dator. Detta innebär att FRA lagen inte har någon betydelse om man använder sig av Relakks."

Relakks om IPRED-lagen

"Som vi ser det så förändrar IPRED-lagen ingenting för oss jämfört med tidigare. Vi kommer inte heller framöver att släppa trafikdata till någon lättvindigt.

Det möjliga straffet måste vara minst två års fängelse, vilket tidigare domar i exempelvis fildelningsmålen inte har gett. Enligt svensk lagstiftning så ska dessutom rättighetshavarens behov av information vägas mot den enskildes integritet. Det är precis vad vi och våra jurister tänker göra om vi får en begäran om att lämna ut information."


av Jim Olsson
Publicerad: Jul 19, 2009Tillbaka Upp Skicka
 

Youtube fylls med gratis långfilmer
Sopcast gratis fotboll är gott?
Viaplay fotboll i din PC-dator och TV.
Viaplay: Sport, filmer, tv i din mobil, PC och TV
Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?
Bredbandsbolaget ger support i snigelfart
Wordpress, Drupal eller Joomla gratis CMS för sajten?
Mobilt bredband värt att satsa på?
Bredbandsbolaget har problem med ADSL och telefoni
Ipredator
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy