« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Mobiltelefoner i topp

Vilket företag gör de bästa och eller de populäraste mobil-telefonerna? Nya siffror visar att Nokia fortsätter sin stora dominans i världen. På andra plats finns Samsung med 19 procent av marknaden.
Nokia har ett enormt brett utbud av telefoner med ett 50-tal aktuella modeller bara i Sverige. De finns i olika storlekar, design och med olika finesser: Internetfunktioner, mobil e-post, mobil video, Bluetooth, FM-radio, mp3-spelare, inbyggd digitalkamera med mera. Nya finesser som vinner insteg hos Nokia och andra är tv och gps. 

Gartner har släppte i början av februari sina siffror för 2009. Det såldes 1 211 miljoner vilket är en minskning med 2% jämfört med 2008. Som vanligt är det Nokia som ligger i topp med 36.4%, en minskning med 2%, av antalet sålda telefoner i världen:

Mest sålda mobil-telefoner

1. Nokia 36.4%
2. Samsung 26.5%
3. LG 10.1%
4. Motorola 4.8%
5. Sony Ericsson 4.5
6. Övriga 24.7%

Samsung ökade sin andel med drygt 3 procentenheter. LG fick en tillväxt på över 2 procentenheter och ligger på tredje plats. De största förlorarna var Motorola och Sony Ericssonsom såg sin försäljning sjunka och marknadsandelarna minskade oroväckande. Motorola, till exempel, hade 8,7 procents andel marknaden under 2008. Det sjönk till bara 4,8 procentenheter 2009. Sony Ericsson sjönk från 7,6 procentenheter till 4,5 procentenheter under samma period.

Samsung och LG har nästan fördubblat sina andelar på bara 3 år. Det beror på mycket prisvärda telefoner med tekniska finesser i fronten.av Allamedia.com
Publicerad: Mar 8, 2010Tillbaka Upp Skicka
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy