« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Miami Vice: Premiär sommaren 2006

Förra året släpptes TV-serien Miami Vice på DVD. I sommar kommer storfilmen baserad på en av 80-talets största kultserier.Den 28 juli 2006 har Miami Vice premiär i USA. Svensk premiär väntas ske under sensommaren 2006 och då antagligen i augusti. Det är TV-seriens skapare, Michael Mann (Collateral, Ali, The Insider, Heat), som både producerar och regisserar filmen Miami Vice som bygger på TV-serien med samma namn.

Utspelar sig i nutid
Redan när Michael Mann Productions och Universal Pictures bekräftade att man arbetade med en Miami Vice-film började mängder med rykten och spekulationer spridas. Eftersom TV-serien Miami Vice (premiär 1984 på amerikansk TV) både speglade och hade ett inflytande på dåtidens musik, kläder, mode och livsstil trodde, eller hoppades, många därför att även filmen skulle utspela sig på 80-talet. Det spekulerades även i om ursprungliga stjärnor från TV-serien som Don Johnson och Philip Michael Tomas kunde vara aktuella för att återigen gestalta de tuffa poliserna Sonny Crockett och Ricardo Tubbs.

Michael Mann hade dock andra planer då han istället valde att låta filmen utspela sig i nutid och därmed även låta en ny generation skådespelare ta över. Huvudrollerna gick till slut till Colin Farrell (Alexander, The Recruit) som spelar Sonny Crockett och Jamie Foxx (som Michael Mann arbetat med tidigare i Collateral och Ali) som spelar Ricardo Tubbs. I ledande roller finns även Gong Li, Luis Tosar, Naomie Harris och John Ortiz. Miami Vice har spelats in i bland annat Miami (Florida/USA), Kuba, Dominikanska Republiken, Colombia och Uruguay för att ge den rätta känslan.

Crockett och Tubbs som racerbåtförare


Miami Vice handlar om de två nämnda poliserna Sonny Crockett och Ricardo Tubbs och deras kamp mot narkotikabrottsligheten i Miami. Ricardo Tubbs är en storstadskille från New York som kommit till Florida och Miami för att spana på en grupp narkotikasmugglare som bland annat misstänks för ett antal mord. Sonny Crockett är en karismatisk, tuff och annorlunda polis som under sitt arbete med att infiltrera narkotikasmugglarna inleder en kärleksrelation med en kvinna vid namn Isabella (spelad av kinesiskan Gong Li) som är gift med en vapen- och knarksmugglare.

Sonny Crockett och Ricardo Tubbs blir inblandade i ett spel som blir allt farligare för både de själva och deras omgivning, ett spel där gränsen mellan rätt eller fel blir allt mer suddig.

Undercover på Kuba


Snygga tjejer, läckra kläder och snabba bilar
TV-serien från 1984-1989 släpptes på DVD förra året. Den är lika känd för sin glamourösa miljö med sportbilar, racerbåtar, vackra kvinnor och snygga kläder som för den genomgående höga kvaliteten på avsnitten. Detta var ingen tillfällighet då TV-bolaget NBC, som beställde TV-serien och visade alla fem säsongerna på amerikansk TV, önskade en polisserie som visuellt liknade en musikvideo. För att ge skådespelarna i 80-talsversionen den rätta stilen försågs de med kläder från Hugo Boss, Armani m.fl. När det gällde deras bilar körde Sonny Crockett en svart Ferrari Daytona Spyder 365 GTS/4 som i senare avsnitt byttes ut mot den ännu mer berömda vita Ferrari Testarossa som kom att bli en symbol för serien. Powerboats av typ Wellcraft Scarab förekom även de i flera avsnitt. Vad för slags bilar och båtar är då att vänta i filmen? Det som är känt är att Crockett kommer att köra en grå Ferrari F430 och båtar av typ Apache Powerboats kommer även att förekomma i filmen.

Ferrari F430 - Crocketts nya leksak


Även musiken har bytts ut för att bättre spegla dagens musikscen i Miami vilket innebär att synth- och 80-talsikonen Jan Hammer som sammanlagt spelade in många timmars musik för TV-serien inte längre är önskvärd. I den första trailern spelas bland annat låten ”Numb/Encore" av Linkin Park och Jay Z vilket kan ge en föraning om vad som kan vänta i filmen.

Officiell webbsajt:
http://www.miamivice.comav Allamedia
Publicerad: Jan 20, 2006Tillbaka Upp Skicka
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy