« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

LCD TV 40 TUM: Samsung, Sony, Sharp mfl. Bra stora LCD TV från 7000 kr

Fortsatta prissänkningar och stenhård konkurrens gynnar köparna av LCD-TV. Aktuell artikel som uppdateras kontinuerligt med fynd, nya testresultat mm. Priserna på stora LCD-TV fortsätter att sjunka. De har sjunkit med mer än 50% på ett år, så snart kanske du har råd. Det finns nu omkring 1350 modeller att köpa totalt, därav 300 modeller på 40 tum - 42 tum. 180 av dessa har full hdtv 1080p. I prisintervallet upp till omkring 10 000 finns det ett alternativ för de flesta. Priset kommer att fortsätta att sjunka.  Nya finessrika serier lanserades under våren Samsung, Sony med flera av de stora. Full HD-TV är  standard frånsett i budgetmodeller.

LCD TV köpa eller vänta?

Prispressningen som pågår för fullt beror i hög grad på att LCD TV med full hdtv 1080p, 1920 x 1080 pixlar, nu börjar bli vanligt från Sharp, LG, Philips, Samsung, Sony, Toshiba med flera. Full hd tv kostar från 7 000 för modeller på 40 tum - 42 tum.

Enklare standardmodeller för hd tv har upplösningen 1366 x 768 pixlar vilket normalt innebär som tv 720p (p står för progressiv) eller 1080i (interlaced). Skillnaden i upplösningen har ännu så länge mest betydelse för den som använder sin LCD-TV som monitor. Observera att Playstation 3, som har en inbyggd spelare för högupplösande blu-ray skivor, stöder 1080p. Till Xbox 360 finns det en extern spelare för HD-TV, spelare går också med PC, som stöder 1080p. Tester har visat att spel men också filmer kan bli väldigt realistiska i 1080p. Däremot kommer inte 1080p att komma till svenska tvtittare på flera år. I Sverige, hos Canal Digital satellit och Com Hem, t.ex. SVT och TV4  är det 720p och 1080i gäller under överskådlig tid.

Samsung och Sony har varit mycket framgångsrika sedan 2005 men de jagas av flera andra stora tillverkare t.ex. LG, Sharp, Philips. Framförallt LG satsar också hårt på finesser, utöver tv-delen, och säljer LCD TV med inbyggda inspelare via hårddisk. 

Det verkar som alla större tillverkare av datorer, monitorer och naturligtvis TV-apparater vill ha en LCD-TV eller flera att erbjuda. Men även helt nya märken dyker upp i allt större utsträckning. Många av dessa kommer att slås ut från marknaden, en del redan i år. Välj helst en etablerad leverantör.

Följande företag erbjuder platt-TV typ LCD TV, 32 tum och större, i Sverige just nu:

Akira, Amitech, Andersson, AOC, Atech
Dantax, DMTech
Finlux, FujitsuSiemens Myrica
Grundig
Hannspree, Hisense, Hyundai Electronics, Hyundai ImageQuest
JVC
Lava, LG, Limited Label, Loewe,
Marantz, Metz, Mirai
NAD, Nec, Northern Star,
Panasonic, Philips, Pioneer
Samsung, Sharp, Sony, Swedx,
Tatung, teco, Thomson, Toshiba
Viewsonic, Zepto

Det finns omkring 1800 modeller LCD TV 46 tum - 47 tum, med priser från 9 500, att välja på.

Priserna idag i Sverige för en 40 tums LCD TV startar från 6995, för förra årets full hd tv modeller, från Samsung, Sony, LG mfl. De stora tillverkarna som Samsung, LG, Philips och Sony lanserar hela tiden har nya förbättrade modeller. Skillnaderna i bildkvalitet har utjämnats för varje år mellan de stora. Årets modeller t.ex. Samsungs nya modeller i B-serierna är bra köp med mycket höga kontrastförhållande och mycket bra bild. Priserna är dock fortfarande höga men i sjunkande.

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?

LCD TV Sharp AQUOS först, störst och bäst?

Servicenivå och garanti kan varierar mycket från 1 - 4 år även för en och samma modell beroende på vem som säljer den. Observera också att den stenhårda prispressen gör att många mindre okända märken snabbt kan slås ut. Det gör att garanti och service för dessa kan försämras drastiskt.

Läs mera här:

LCD TV och Plasma-TV : Garanti och försäkring?

LCD TV Plasma-TV Platt-TV garanti vid köp från Tyskland?

Plasma-TV och LCD TV: Var god akta?

Plasma-TV: Kort livslängd när bildens ljusstyrka försvinner? Är det sant att LCD TV behåller ljusstyrkan mycket bättre?

Plasma-tv inbränning: Enligt, Panasonic, Hitachi, LG, Pioneer och Samsung mfl?

Stor bild till på bästa sätt! LCD TV, Plasma-TV eller projektor?av Jim Olsson
Publicerad: May 14, 2009Tillbaka Upp Skicka
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy