« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

HD TV: Vad göra när digital-hd-boxen är full?

Hur ladda ner tv-program och filmer från  en digital-hd-box. En vanlig fråga för den som har abbonnemang hos Canal-Digital, Comhem, Boxer mfl.Det finns bra digitala hd-boxar för Canal-Digital som mottager tv-program via parabol/satellit och Comhem via kabel och flera är på väg hos andra leverantörer. Digital hd boxarna innehåller dock bara uppemot 50 timmar tvprogram eller 25 hd filmer i formatet hd tv. Orsaken är de små hårddiskarna på som mest 320 GB.

En digital hd tv box saknar utgångar för enkel kopiering med hög bildkvalitet av hd tv. Det beror på att film och tv-industrin genomdrivit kopieringsskydd av huvudutgången som är HDMI.  Alternativet har främst varit att kopiera via komponentutgången avsedd för äldre tv-mottagare och projektorer.

Fram till våren 2008 har det krävts avancerad och dyr utrustning för att kopiera tv-program och filmer i lagrade boxarna. Föst ut med billig (2000 kronor) lösning var en kopieringslåda Hauppauge HD PVR 1212 för anslutning med USB till en PC.

Sedan ett år har jag intensivt testat en Hauppauge HD PVR 1212 med spela in tv-program och filmer. Hauppauge HD PVR 1212 löser problemet och jag återkommer så småningom med en separat artikel om  fördelar och nackdelar. Mitt system består av en halvmodern PC med ett nytt grafikkort anpassat för hd tv, en eller flera externa hårddiskar på 1 - 1.5 TB, en Hauppauge HD PVR 1212 och en hd tv box utan hårddisk.

Ett program i HDTV drar ungefär 4GB per inspelad timme med standardinställningarna. Vanliga digital tvprogram drar ungefär 2GB per timme. Bildkvaliteten är mycket bra både för HDTV. Även SDTV (vanliga standardprogram) blir bra.


av Jim Olsson
Publicerad: Feb 17, 2010Tillbaka Upp Skicka
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy