« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.

Com Hem erbjuder On-Demand i en ny kampanj. Men Com Hem lovar mer än de levererar. Men rättar till så småningom.Det finns flera andra leverantörer med liknande tjänster. I mitt fall valde jag Com Hem bla. därför att det finns tre uttag som passar i mitt hus. Jag har också nyss bytt till Com Hem för bredband och telefoni.

Com Hem har en pågående kampanj för digital-tv och filmer via sin ondemand tjänst och tillhörande box:

"Just nu får du Digital-tv Large för 99:-/mån i 3 mån när du tecknar abonnemang i ett år (ord pris 299:-/mån). Under de tre första månaderna kan du välja vilken Digital-tv-tjänst du vill ha resten av abonnemangstiden, finns från 39:-/mån."

"Kombinera med On Demand, få 1 500 filmer fritt i 1 månad. Nu får du över 1 500 filmer ur Videobutiken och upp till 1700 program från Play-tjänsten i din tv, fritt i 1 månad om du köper en On Demand-box när du beställer ditt abonnemang."

Beställningen gjorde jag den 15 oktober via Elgiganten online som hade ett mycket bra pris på boxen inklusive frakt. Abonnemanget betalade jag direkt till Com Hem. Vid beställningen kontaktat Com Hem och fått bekräftat att erbjudandet gällde också mig.

Boxen levererades efter ungefär en vecka. Men paketet saknade programkort och mitt gamla programkort fungerade ej. Jag fick ett nytt programkort men då visade det sig att  att boxen inte fungerade. Ny box och nytt programkort och allt fungerade nästan. Ondemand tjänsten var nämligen inte aktiverad av Com Hem för min kabel. Efter några dagar fungerade allting. Nu skulle jag äntligen några dagar in i november kunna prova denna nya av Com Hem kraftigt marknadsförda tjänst.

Några få  av kanalerna i Large fanns representerade via Ondemand med ett fåtal av sina ofta billigare program. Inte dåligt men inte värt speciell mycket extra. För mig lockade det mycket mer att gratis i en månad få testa Comhems filmbutik:

Icke sa Nicke. Det fanns inga filmer att se gratis. Vid kontakt förklarade Com Hem att jag var ett undantag. En dålig undanflykt av vissa handläggare var att köpet av boxen skett via Elgiganten. En annan lika dålig undanflykt av andra handläggare var att jag ej var en ny kund.
När jag gjorde beställningen hade jag några dagar kvar på ett abonnemang vilket diskvalificerade mig för filmerbjudandet enligt Com Hem.

Juridiskt sett är mitt fall solklart. Jag har rätt till 100%. Com Hem är skyldiga att fullt ut uppfylla sitt kampanjerbjudande.  Jag tycker dessutom att man bör erbjuda mig ordentlig kompensation för allt mitt besvär. Det gör alla seriösa företag. Tre månaders gratis filmer vore lämpligt.

När jag hade skrivit artikeln ovan mailade jag länken till Com Hem: Kundservice respektive Pressansvarig . Kundservice mailade mig efter en timma med en länk till ett formulär att fylla i. Det tyckte jag var onödigt när de kunde läsa min online historia själva. Jag fick mail efter 1 timme från pressansvarig Jessica Sjöberg att hon skulle se till att någon kontaktade mig för att reda ut ärendet. Några timmar senare blev jag uppringd av en representant från Comhem som arbetade med kundrelationer. Hon gick i genom ärendet med mig och lovade kompensation. Efter en timme återkom hon med beskedet att jag får den utlovade filmtjänsten i en månad.

Nu har testat On Demand i en månad och återkommer snart med en speciell artikel om hur det fungerar.


av Jim Olsson
Publicerad: Nov 5, 2010Tillbaka Upp Skicka
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy