« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Bredbandsbolaget ger support i snigelfart

Jag har varit kund Bredbandsbolaget och föregångare Bostream i många år. Den 26 september på kvällen dog plötsligt min Internetförbindelse via vdsl Bredband 60.En kontroll med Bredbandsbolaget visade att felet sannolikt fanns i modemet. Bredbandsbolaget lovade att sända ett  nytt modem vilket skulle ta 5 arbetsdagar. Modemet dröjde och kontakter med Bredbandsbolaget visade att inget modem hade skickats. I stället fick jag gång efter annan förklara felet och bekräfta att min telefon var första jack mm.

Efter ytterligare några meningslösa kontakter med Bredbandsbolaget blev jag kontaktad av supporten den 8 oktober. Nu äntligen ville de skicka ett nytt modem. Detta skall komma om några dagar. Det innebär att från det att felet uppstod kommer det att ta ungefär 20 dagar innan det åtgärdas av Bredbandsbolaget. Den 13 oktober kom mitt modem och nästa dag hade jag installerat det utan problem. Det gamla var sönder som väntat. Den magra kompensationen från Bredbandsbolaget är att jag slipper betala för den tid modemet varit obrukbart.

Det är oacceptabelt att det tar ungefär 20 dar för att åtgärda ett fel på bredband hos en kunnig och samarbetsvillig kund. Orsaken ligger sannolikt i att man behandlar alla kunder som tekniska "idioter" vilka själva orsakar problemen. Därför dröjer man med att skicka utbytesmodem i det längsta. Det är en ytterst märklig policy. Bredbandsbolaget satsar på att sälja paketlösningar med bredband, telefoni och digital-tv. Att riskera vara utan allt detta i flera veckor pga Bredbandsbolagets snålhet är oacceptabelt. Då väljer man som konsument lämpligen i stället en annan lösning.

För min del har jag löst mitt bredbandsproblem på annat sätt under väntetiden. Jag köpte efter någon dag ett USB-modem för mobilt bredband kontantkort från Tre. Det var laddat med en vecka med fri surf i en hastighet av upp till 6 Mbit/s. Som reserv fungerade det bra.

Min tillsvidarelösning är att byta till Bredband XXL 50 - 100 Mbit/s från Comhem med telefoni inkluderad. Kabelmodemet från Comhem fick jag levererat och igång en knapp vecka efter beställningen. Jag hade gjort en beställning några dagar innan mitt modem från Bredbandsbolaget slutade fungera.


av Jim Olsson
Publicerad: Oct 16, 2010Tillbaka Upp Skicka
 
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy