« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

BitTorrent: Suprnova återuppstår!

Efter att ha stoppats 2004 verkar nu Suprnova.org vara på väg tillbaka.Den särklassigt största siten för BitTorrent 2003 - 2004 var Suprnova. Den svarade som mest för uppemot hälften av användarna när det gäller BitTorrent. SuprNova hade miljontals besökare varje dag. Inom avdelningen för film hittade man många tusen nerladdningsbara torrentlänkar. De flesta av torrentlänkarna var DVD-rippar av långfilmer framförallt i komprimeringsformaten DivX, Xvid och SVCD. Med ett program för BitTorrent kan man ladda ner en film med hjälp av en torrentlänk. SuprNova var mycket lätt att hitta på och hade många olika underavdelningar när det gäller långfilmer: t.ex. Action, Adventure, Animation, Comedy, Documentary, Drama, Fantasy, Horror, Kids, Mystery, Non-English, Romance, Sci-Fi och Thriller.

Under slutet av 2004 tvingades Sloncek (Andrej Preston), som drev Suprnova från Slovenien, att stänga Suprnova den 19 december 2004. En månad senare fick han besök av polisen som beslagtog datorer och dokument. Det hela rann ut i sanden och den 18 oktober 2005 fick Andrej besked att målet var nedlagt.

Det finns nu en mängd efterföljare till SuprNova, vilka uppdateras hela tiden med nytt innehåll. Den svenska siten The Pirate Bay.org har stor aktivitet och hävdar att den är världens största site för Bittorrent. Sloncek har nu överlåtit Suprnova.org till Frederick Neij som är en av grundarna av The Pirate Bay.org. The Pirate Bay väntas driva Suprnova med ungefär samma innehåll som de själva har. SuprNova kommer att fungera ungefär som 2004 då den tvingades slå igen.

BitTorrent Film: Vad hände med SuprNova och alternativenav Jim Olsson
Publicerad: Aug 5, 2007Tillbaka Upp Skicka
 
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy