« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Mr. Deeds med Adam Sandler. Svensk premiär den 27 september.

En klassisk romantisk komedi som gillas av publiken. En film i stil med Sandlers andra filmer. Vi presenterar handlingen, bilder, betygen och trailers.”Mr. Deeds” från 20th Century Fox och DreamWorks hade premiär i USA den 28 juni. år 2002. Den svenska premiären sker den 27 september. ”Mr. Deeds” har regisserats av Steven Brill. I de ledande rollerna finns: Adam Sandler, Winona Ryder, John Turturro och Steve Buscemi.

”Mr. Deeds” är en omtagning av den berömda klassiska filmen ”Mr. Deeds Goes to Town” (1936). Originalet regisserades av Frank Capra och Gary Cooper spelade huvudrollen.Handlingen

Pizzeriaägaren Longfellow Deeds (Adam Sandler) charmig trevlig kille som lever ett enkelt men lyckligt liv. Han bor i en liten stuga i Mandrake Falls i New Hampshire i nordöstra USA. Deeds är mycket omtyckt av lokalbefolkningen. De flockas i pizzerian för att lyssna på hans ovanliga (men roliga) gratulationsdikter.

Så plötsligt bryts Deeds lugna liv. Två smarta företagschefer kommer in på pizzerian De är där för att meddela Deeds att han ärvt en förmögenhet. En avlägsen släkting vid namn Blake har testamenterat 40 miljarder dollar till honom. Inte nog med det han har dessutom ärvt: världens största medieföretag, ett fotbollslag (amerikanskt fotboll), ett basketlag och en privat helikopter.Rikedomen gör att Deeds omsvärmas av lycksökare och jagas av journalister speciellt då den vackra Babe Bennett (Winona Ryder). Deeds stöd är framförallt den trogne betjänten Emilio (John Turturro). Nu gäller det för Deeds att få grepp om livets väsentligheter utan att bli bedragen eller förblindas av rikedomen..

Betygen

”Mr. Deeds” fick goda A- i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). Sämst gick den hem hos biobesökare över 35 år med B i betyg. A+ är högst och F är lägst. Få (25 procent) av recensenterna var positiva. De tycker att Capras original var mycket bättre. Den nya versionen är avslagen och innehåller halvsvaga skådespelarprestationer.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte hälften (49 procent) att ”Mr. Deeds” var bättre än väntat. En tredjedel (32 procent) kommer säkert att se filmen en gång till. Hälften (50 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand (60 procent) Adam Sandler.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu den 24 september ligger ”Mr. Deeds” på det medelmåttiga betyget 5,7 av 10.

Lyckad premiär

”Mr. Deeds” fick en mycket bra premiärhelg med omkring 37 miljoner dollar i biljettintäkter. Biobesökarnas reaktioner har varit fortsatt positiva. ”Mr. Deeds” har dragit in 125 miljoner dollar i biljettintäkterna i USA. I USA används biljettintäkterna (brutto) i miljoner dollar som ett mått på antalet biobesökare. En biobiljett kostar omkring 10 dollar.

Relaterade länkar:

Mr. Deeds, Trailer, Hög upplösning 23,7MB

Mr. Deeds, Trailer, Medelupplösning 13MB

Mr. Deeds: Den officiella hemsidan

Bilderna i artikeln kommer från trailen.av Jim Olsson
Publicerad: Sep 24, 2002Tillbaka Upp Skicka
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy